Loading...
BG

Не ме интересува с какво си изкарваш прехраната.

Искам да зная за какво копнееш и дали смееш да мечтаеш за срещата си с обекта на твоя копнеж.

Не ме интересува на колко години си. Искам да знам дали би поел да се изложиш на риск заради любовта, заради мечтите си, заради приключението да бъдеш жив.

Не ме интересува в какви кръгове се движиш. Искам да зная дали си докоснал сърцевината на собствената си  скръб, дали предателствата от живота  са те направили по-открит, или си се сгърчил и затворил от страх  да не те наранят отново. Искам да зная дали можеш да седиш с болката, моята или твоята, без да се помръднеш, за да я  прикриеш, потушиш или премахнеш.

Искам да зная дали можеш да изживяваш щастието, моето или твоето, дали можеш да танцуваш от радост и да  оставиш възторгът да те изпълни чак до пръстите на ръцете и на краката, без да ни предупреждаваш да бъдем внимателни, да бъдем реалисти, да не забравяме ограниченията на човешкото.

Не ме интересува дали това, което ми разказваш, е истина. Искам да знам дали можеш да разочароваш друг, за да бъдеш верен на себе си; дали можеш да понесеш обвиненията в предателство, но да не предаваш собствената си душа, дали можеш да бъдеш обезверен и по този начин достоен за доверие.

Искам да знам дали можеш всеки ден да виждаш красотата, дори  и когато тя не изглежда и красива, и дали умееш да подхранваш живота си от нейното присъствие.

Искам да зная дали можеш да преглътнеш провала, твоя или моя  и независимо от това да застанеш на брега на някое езеро и да извикаш към сребърната пълна луна: “Да“ .

Не ме интересува къде живееш или колко пари имаш.

Искам да зная дали след нощ на мъка и отчаяние можеш да станеш, отпаднал и съсипан до изнемога, и да направиш необходимото, за да бъдат нахранени децата.

Не ме интересува кого познаваш и как си се озовал тук. Искам да зная дали можеш да застанеш заедно с мен в средата на огъня, без да трепнеш.

Не ме интересува  къде, какво  или с кого си учил.

Искам да зная кое е онова, което те поддържа отвътре, когато изгубиш всичко останало .

Искам да зная дали умееш да оставаш насаме със себе си и дали наистина харесваш собствената си компания  в момента на празнота


Предишни     
     Начало

Стената

VIP
Окт 11 '20
Прекрасно е! Всеки прави своя избор, взема своите решения и носи отговорност за тях.
Окт 12 '20
Благодаря!
Трябва да влезнете, за да коментирате!

Обява/признание

Добавено Окт 8 '20

Оцени

Вашата оценка:
Общо: 5 (1 оценки)

Реклама