Loading...
BG

Цитати от книги, филми или сериали | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
MrLoveGood Сеп 7 '15
Всеки форум има нужда от тема като тази. Тук, всеки може да сподели интересен цитат от книга, филм или сериал. Може да е по-дълъг текст, няма значение. Всичко, което Ви е впечатлило от четивото или филма (сериала).

Моля, само да не ровите в нета за разни банални цитати, безсмислено е!

Ще започна с едно интро от сериала "Touch" (Докосване). Две думи за сериала, за да ви въведа: Става въпрос за момче аутист, което никога не е казвало дума, а общува само с числа. Чрез тях момчето предвижда бъдещи събития, които баща му се опитва да разгадае .

"Има три милиона вида животни, които живеят в тропическите гори и един от тях е огнената мравка, която живее под земята в непрестанна заплаха от внезапни наводнения. Природата не се интересува. Ако даден вид иска да оцелее, той трябва да докаже, че заслужава. Когато наводненията настъпят, огнените мравки се хващат една за друга, създавайки жив сал, който плава, докато водата отстъпи. Месеци, ако е необходимо. Как даден животински вид се сеща за нещо такова? Инстинкт? Пробва и грешка? Дали е имало една огнена мравка, която е била пометена от водата и се е хванала за друга, само за да открие, че заедно те биха могли да оцелеят? Ами, ако ти си човекът, който знае какво трябва да се направи...но не можеш да говориш? Как ще накараш останалите да разберат? Как ще извикаш за помощ?"


VIP
navikat Сеп 7 '15
 

Да не говориш с човек, с когото може да се говори, значи да изгубиш човека. Да говориш с човек, с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си. Умният човек не губи нито човека, нито думите си. 

Конфуций

VIP
navikat Сеп 10 '15
Нищо не ми дава такова презрение към успеха, както идеята на каква цена ще го постигна.

Гюстав Флобер

Alistar Сеп 15 '15
„Приятелите могат да си помагат един на друг. Истинският приятел ти дава пълна свобода да бъдеш себе си и особено да чувстваш. Или пък да не чувстваш. Каквото и да чувствате в дадения момент, за него няма никакъв проблем. До това се свежда любовта – да оставиш човека да бъде себе си.”

Джим Морисън 
MrLoveGood Ное 19 '15
"Ако искаш да опознаеш човек, хубаво наблюдавай как се държи с по-низшестоящите, а не с равните нему."

(Сириус Блек, "Хари Потър и Огненият бокал")
nn_n Ное 22 '15
"О,да,миналото може да боли.Но ти можеш или да избягаш от него или да се учиш от него"

Ракифи-Цар Лъв

VIP
navikat Дек 3 '15
"Губим време, за да си осигурим работно време, и водим битки, за да живеем в мир." - Аристотел
plambo Ян 4 '16
"Довери се на този,който може да види три неща в теб:

      Тъгата зад усмивката ти!

      Любовта зад гнева ти!

      И смисъла зад мълчанието ти!

                                                      Шекспир

MrLoveGood Мар 19 '17