Loading...
BG

Дали сме създадени да спасим планетата? | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
Virgil Ян 13 '19
Повечето вероятно знаете, че Земята се пренаселва - с откриването на лекарства, липсата на войни и по-дългата продължителност на живот, хората ставаме все повече, а ресурсите намаляват, докато човешкото влияние расте. Е, природата може би компенсира с повече индивиди с нестандартна сексуалност, които не могат да създадат собствено поколение. Какво мислите за тази теория? Обижда ли ви, или напротив - чувствате се специални?
Редактиран от Virgil Ян 13 '19
VIP
sirDidko Ян 13 '19
ами като се има предвид, че не-хетеросексуалността не е само прирогатив на хората, то със сигурност не само това е причината
Редактиран от sirDidko Ян 13 '19
VIP
radon Ян 15 '19
Ако в това, което разбираме под спасение на планетата, включваме и оцеляването на човечеството, едва ли ние, единствено в качеството си на хора, несъздаващи собствено поколение, бихме имали съществен принос за това спасение. За да се запазят постигнатите в последните години продължителност и качество на живота, е необходимо и занапред да продължава да има достатъчно млади хора в работоспособна възраст, които да се грижат, пряко или косвено, за хората, които вече няма да бъдат в такава възраст. От друга страна, наложително ще е всички хора да се опитаме да намалим разхищението на ресурси, напр. прекомерната употреба на вещи, които автоматично се превръщат в отпадъци, консумацията на редица стоки главно от суета, а не заради реалната необходимост от тях и др. Стремежът към просперитет и съревнованието с другите са присъщи на хората (както и на животните) и ако ги нямаше, сигурно още щяхме да живеем по пещерите, но както се оказва, отдавна сме изгубили мярката.
Редактиран от radon Ян 15 '19
Virgil Ян 16 '19

Цитат от radon Ако в това, което разбираме под спасение на планетата, включваме и оцеляването на човечеството, едва ли ние, единствено в качеството си на хора, несъздаващи собствено поколение, бихме имали съществен принос за това спасение. За да се запазят постигнатите в последните години продължителност и качество на живота, е необходимо и занапред да продължава да има достатъчно млади хора в работоспособна възраст, които да се грижат, пряко или косвено, за хората, които вече няма да бъдат в такава възраст. От друга страна, наложително ще е всички хора да се опитаме да намалим разхищението на ресурси, напр. прекомерната употреба на вещи, които автоматично се превръщат в отпадъци, консумацията на редица стоки главно от суета, а не заради реалната необходимост от тях и др. Стремежът към просперитет и съревнованието с другите са присъщи на хората (както и на животните) и ако ги нямаше, сигурно още щяхме да живеем по пещерите, но както се оказва, отдавна сме изгубили мярката.
Разхода на ресурси колкото и да го намалим - за последните 50 години населението се е увеличило значително със стойности, за които са били нужни векове, така че съотношенията са невъобразими. Тук става дума и за територия, и за ресурси. 
Редактиран от Virgil Ян 16 '19
Artanes Апр 28 '19
Продължителността на съществуването на нашата планета зависи от това как се отнасяме по между си като индивиди и на следващо място отношението ни към опазване на природата. Хора, които не се уважават като индивиди по между си, не можеш да очакваш, че ще ги е грижа да опазват природата, респективно да удължат съществуването на нашата планета.
VIP
sirDidko Фев 14 '20
доста точно казано

Реклама