Loading...
BG

Дали сме създадени да спасим планетата? | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
Virgil Ян 13
Повечето вероятно знаете, че Земята се пренаселва - с откриването на лекарства, липсата на войни и по-дългата продължителност на живот, хората ставаме все повече, а ресурсите намаляват, докато човешкото влияние расте. Е, природата може би компенсира с повече индивиди с нестандартна сексуалност, които не могат да създадат собствено поколение. Какво мислите за тази теория? Обижда ли ви, или напротив - чувствате се специални?
Редактиран от Virgil Ян 13
VIP
didofena Ян 13
ами като се има предвид, че не-хетеросексуалността не е само прирогатив на хората, то със сигурност не само това е причината
Редактиран от didofena Ян 13
VIP
radon Ян 15
Ако в това, което разбираме под спасение на планетата, включваме и оцеляването на човечеството, едва ли ние, единствено в качеството си на хора, несъздаващи собствено поколение, бихме имали съществен принос за това спасение. За да се запазят постигнатите в последните години продължителност и качество на живота, е необходимо и занапред да продължава да има достатъчно млади хора в работоспособна възраст, които да се грижат, пряко или косвено, за хората, които вече няма да бъдат в такава възраст. От друга страна, наложително ще е всички хора да се опитаме да намалим разхищението на ресурси, напр. прекомерната употреба на вещи, които автоматично се превръщат в отпадъци, консумацията на редица стоки главно от суета, а не заради реалната необходимост от тях и др. Стремежът към просперитет и съревнованието с другите са присъщи на хората (както и на животните) и ако ги нямаше, сигурно още щяхме да живеем по пещерите, но както се оказва, отдавна сме изгубили мярката.
Редактиран от radon Ян 15
Virgil Ян 16

Цитат от radon Ако в това, което разбираме под спасение на планетата, включваме и оцеляването на човечеството, едва ли ние, единствено в качеството си на хора, несъздаващи собствено поколение, бихме имали съществен принос за това спасение. За да се запазят постигнатите в последните години продължителност и качество на живота, е необходимо и занапред да продължава да има достатъчно млади хора в работоспособна възраст, които да се грижат, пряко или косвено, за хората, които вече няма да бъдат в такава възраст. От друга страна, наложително ще е всички хора да се опитаме да намалим разхищението на ресурси, напр. прекомерната употреба на вещи, които автоматично се превръщат в отпадъци, консумацията на редица стоки главно от суета, а не заради реалната необходимост от тях и др. Стремежът към просперитет и съревнованието с другите са присъщи на хората (както и на животните) и ако ги нямаше, сигурно още щяхме да живеем по пещерите, но както се оказва, отдавна сме изгубили мярката.
Разхода на ресурси колкото и да го намалим - за последните 50 години населението се е увеличило значително със стойности, за които са били нужни векове, така че съотношенията са невъобразими. Тук става дума и за територия, и за ресурси. 
Редактиран от Virgil Ян 16
Artanes Апр 28
Продължителността на съществуването на нашата планета зависи от това как се отнасяме по между си като индивиди и на следващо място отношението ни към опазване на природата. Хора, които не се уважават като индивиди по между си, не можеш да очакваш, че ще ги е грижа да опазват природата, респективно да удължат съществуването на нашата планета.

Реклама