Loading...
BG

Отношения с ДОСТА по - възрастен | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
good__form Авг 16 '24

Здравейте, любопитно ми е да разбера вашите (по възможност интересни и обосновани) мнения по отношение на връзки с голяма разлика в годините.

Мисля, че за нашите среди това е доста често срещано. Понякога в града ти нямаш много голям избор и си принуден да се видиш с "батко", НО искам да прочета какво мислите за връзка тип 18 годишен с 50+ годишен. Или дори и да не е толкова фрапантно изглеждаща разлика, 25 с 60 или нещо от тоя порядък. (човек около 20-30 с човек около 50-60тте)

Мислите ли, че може да се получи? Мислите ли, че е грешно или има определена доза неравнопоставеност в такава връзка? Смятате ли, че един 18 годишен няма какво да прави с 60, намирате ли го за извратено/грешно? Смятате ли, че външният вид играе роля?

Любопитно ми е да прочета, пък ако може и някой да сподели личен опит, ще е още по - интересно.

lednik Авг 16 '24
Не мисля, че е нормално. Има момчета, които си търсят по-богати възрастни мъже, които да им дават пари и купуват подаръци. Има и объркани, които чувстват някаква по-голяма сигурност с възрастен мъж, или като малки им е липсвала бащина грижа и я търсят на по-късен етап...

Но за мен не е нормално да имам връзка с някой, който да е на годините на баща ми. Какво бъдеще има такава връзка? Хайде, 5-6 г. ако е, нищо не е. В много редки случаи да кажем, че може и да е повече, на по-големия наистина да не му личат годините и да имате пълно съвпадение на характерите...и все пак и тук бих сложил някакъв разумен таван.

Да си на 20 и да тръгнеш с 55-60-годишен...нещо явно не ти е наред...

Иначе от личен опит - най-големия с който съм бил, беше 5г. по-голям от мен. Сега съм на 30 и като ми каже някой 42-45, ми се струва много голяма разликата, не казвам, че е стар, но просто не е в категорията ми на интереси. Също и не търся много по-малки, 18-20-годишните са прекалено незрели, предпочитам по-сериозни момчета на 24-25г.

Редактиран от lednik Авг 16 '24
good__form Авг 20 '24

Благодаря за отговора, lednik

Какво мислиш за 55-60 годишните, които търсят специфично 20 годишни? Мислиш ли, че е по - приемливо? Мисля, че като цяло да речем един 20 годишен, добре изглеждащ и поддържан мъж може да се хареса на всеки без значение от годините. Само ако той ли проявява интерес към 55-60 ще бъде странен за теб (и по принцип) или ще е странно ако 60 годишен иска да си легне с толкова по - млад?

lednik Авг 20 '24

Цитат от good__form

Благодаря за отговора, lednik

Какво мислиш за 55-60 годишните, които търсят специфично 20 годишни? Мислиш ли, че е по - приемливо? Мисля, че като цяло да речем един 20 годишен, добре изглеждащ и поддържан мъж може да се хареса на всеки без значение от годините. Само ако той ли проявява интерес към 55-60 ще бъде странен за теб (и по принцип) или ще е странно ако 60 годишен иска да си легне с толкова по - млад?

Какво един 55-60-годишен ще предложи на един на 20? Ако е богат - може би пари, а друго - какво? :) За мен такива връзки са неестествени. Все пак всеки решава за себе си, но за мен има нещо, което не е нормално, в подобни отношения с огромна възрастова разлика - аз не мога да си представя да правя нещо с някой на възрастта на баща ми, а дори и по-голям...Естествено е да търся някой на около моята възраст, и мисля че не е нужно да изброявам предимствата. :) Когато възрастни мъже са търсили някакъв контакт с мен, веднага съм им давал ясен и недвусмислен отговор, че между нас нищо не може да има и няма смисъл да си губят времето.

Редактиран от lednik Авг 20 '24
Bisexual_pas Юли 17
Здравейте аз бях на 20 години когато опитах секса със мъж със мой приятел и също на моята възраст но не се стигна до нищо съществено просто любопитство и страх от болката при проникването тогава се зароди желанието ми да опитам и анален секс и го направих със мъж 50+ опита и преживяването неможе да го забравя  както и размера му
rink69 Авг 27
Мисля, че е нормално и естествено. Така както има хетеро връзки с голяма разлика в годините, така и има и гей връзки с голяма разлика в годините. Да, хората ще говорят, но какво значение има това, ако двама човека се обичат.
mb Авг 27

Цитат от rink69 Мисля, че е нормално и естествено. Така както има хетеро връзки с голяма разлика в годините, така и има и гей връзки с голяма разлика в годините. Да, хората ще говорят, но какво значение има това, ако двама човека се обичат.
Изобщо не е нормално и естествено някое момче на 18-25 да се хване с дъртак на 55+ с прошарена коса или плешив, с увиснало шкембе, набръчкана кожа, увиснали ташаци и мека пишка, която трудно му става и доволно обраснал с косми навсякъде като орангутан. Такива неща стават само за пари, но това не са реални отношения. Обратното също не го виждам в смисъл младо и стегнато момче да ебе някой дъртак, освен пак за пари. Отношения няма и как да имат защото разликата в годините е драстична и разбиранията им за живота и интересите им също се разминават драстично.
rink69 Сеп 5
Сега представи си някое момче на 18-25 да се хване с дъртак на 55+ с гола глава, брада, мускул, стегнато тяло, голям кур, който знае как да ползва и поддържана визия. Такива неща стават и за секса. Дори разликата в годините да е драстична, ако разбиранията им за живота и интересите им се припокриват и ако има химия, ще се случи.
mb Сеп 8

Цитат от rink69 Сега представи си някое момче на 18-25 да се хване с дъртак на 55+ с гола глава, брада, мускул, стегнато тяло, голям кур, който знае как да ползва и поддържана визия. Такива неща стават и за секса. Дори разликата в годините да е драстична, ако разбиранията им за живота и интересите им се припокриват и ако има химия, ще се случи.
ами не си го представям, особено у нас защото българина на 50+ рядко се поддържа с мускулесто тяло и 99% са чичаци с бирени шкембенца и увиснала карантия, космясали с прошарени косми, а някои даже и с хигиената имат проблем и се къпят през няколко дни. Такава връзка може да съществува само ако стария издържа финансово младия или си прати еднократно, без значение кой кого ще ебе.
VIP
Vichy_France Сеп 30
Анализ на ситуацията в България и в чужбина

Връзките между по-млади и по-възрастни мъже в гей общността не са ново явление и се наблюдават в много култури, но в България те могат да имат своите специфики.

Фактори, допринасящи за подобни връзки в България:

Ограничен избор: Както сам споменаваш, в по-малките градове или в една по-невидима и затворена общност, "изборът" на партньори е силно ограничен. Това може да подтикне по-млади мъже да търсят връзка с по-възрастни, които често са по-установени и по-наясно със своята сексуалност.

Търсене на сигурност и опит: За един млад мъж, който тепърва навлиза в света на гей общността, един по-възрастен партньор може да предложи усещане за сигурност, житейски опит и менторство. Това може да бъде особено привлекателно в общество, което все още не е напълно приемащо към ЛГБТИ+ хората.

"Татко" феноменът (Daddy Issues): В психологически план, някои млади мъже може несъзнателно да търсят бащинска фигура, която да им осигури грижа, подкрепа и стабилност, която може да им е липсвала.

Икономически фактори: Не бива да се пренебрегва и финансовият аспект. По-възрастният партньор често е финансово по-стабилен, което може да бъде привлекателно за по-младия, особено в страна с икономически предизвикателства.

Може ли такава връзка да се получи?

Да, абсолютно може.

Успехът на една връзка не се определя еднозначно от възрастта на партньорите, а от тяхната емоционална зрялост, общи ценности, комуникация и взаимно уважение. Съществуват много примери за щастливи и дълготрайни двойки със значителна възрастова разлика.

Ключовите фактори за успех са:

Общи интереси и цели: Отвъд първоначалното привличане, двойката трябва да има общи теми за разговор, хобита и планове за бъдещето.

Емоционална съвместимост: Разбиране и подкрепа на емоционалните нужди на другия, независимо от възрастта.

Ясна комуникация: Обсъждане на очакванията, страховете и границите в отношенията.

Неравнопоставеност и потенциални проблеми

Това е може би най-важният и сложен аспект на въпроса. 

Да, има потенциал за сериозна неравнопоставеност.

Властови дисбаланс: По-възрастният партньор често има повече житейски опит, финансова стабилност и социални контакти. Това може да създаде динамика, в която по-младият се чувства зависим, контролиран или неспособен да взема равностойни решения.

Различни житейски етапи: 18-годишният тепърва открива света, изгражда кариера, експериментира. 60-годишният може би вече мисли за пенсиониране, спокойствие и има установени навици. Тези различия могат да доведат до конфликти относно социалния живот, енергичността и бъдещите планове.

Здравословни проблеми: С напредването на възрастта се появяват и повече здравословни предизвикателства, което може да промени динамиката на връзката и да постави по-младия партньор в ролята на болногледач.

Социално неодобрение: Двойката може да се сблъска с предразсъдъци и негативни коментари както от хетеросексуалното общество, така и вътре в самата гей общност. Често по-младият е обвиняван, че е "gold digger" (търсач на пари), а по-възрастният – че се възползва от младостта и неопитността на другия.

Грешно или извратено ли е?

Понятията "грешно" и "извратено" са силно субективни и зависят от моралните и етични норми на индивида и обществото. От юридическа гледна точка, ако и двамата партньори са над възрастта на съгласие (в България тя е 14 години), връзката им е напълно законна.

Вместо да се използват тези етикети, по-конструктивно е да се запитаме:

Има ли съгласие и свободна воля? И двамата партньори трябва да са встъпили във връзката доброволно, без принуда или манипулация.

Има ли уважение? Отнасят ли се един към друг като към равни личности, или единият третира другия като обект или средство за постигане на цели?

Здравословна ли е връзката? Насърчава ли тя растежа и щастието и на двамата, или води до зависимост, изолация и емоционални щети?

Ако връзката се основава на истинска обич, грижа и взаимно уважение, тогава възрастта е просто число. Проблемът възниква, когато има експлоатация, независимо от коя страна.

Ролята на външния вид

Външният вид играе роля във всяка връзка, но в този случай тя може да бъде по-специфична. За някои по-възрастни мъже, връзката с по-млад партньор може да е свързана с желанието да се почувстват отново млади и желани. За някои по-млади мъже, по-възрастният вид може да се асоциира със зрялост, стабилност и авторитет. Привличането е комплексно и не може да се сведе само до физически характеристики.

Сравнение с други държави

В Западна Европа и Северна Америка, където ЛГБТИ+ общностите са по-видими и интегрирани, тези връзки също съществуват, но често се разглеждат през малко по-различна призма.

По-голяма откритост: Темите за властовите дисбаланси и потенциалните проблеми се обсъждат по-открито в медии, групи за подкрепа и терапевтични среди.

По-малко стигма (но все още съществуваща): Въпреки по-голямото приемане, предразсъдъците не изчезват напълно. Стереотипите за "sugar daddy" и "trophy boy" са все още разпространени.

Повече възможности за избор: В големите градове с развит гей живот, по-младите мъже имат достъп до по-широк кръг от потенциални партньори на тяхната възраст, което може да направи връзките със значителна възрастова разлика по-скоро съзнателен избор, отколкото необходимост.

В крайна сметка, всяка връзка е уникална. Осъждането на една двойка само въз основа на възрастовата им разлика е проява на предразсъдък. Важното е да се гледа отвъд числата и да се прецени дали отношенията са изградени на здрави основи – любов, уважение и равнопоставеност.

Редактиран от Vichy_France Сеп 30

Реклама