Loading...
BG

Размишления на глас 2 | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
Blueberry Юли 8 '17
Здравей отново, драги ми читателю !

Днес се сблъсках с нещо, за което не бях се замислил, по-скоро две неща, но ще започна с най-скорошното.

Тъй като името в профила ми не може да се каже, че е най-естественото за един човек (камоли за двама  :D), а се появи момента, в който трябва да се представя на друг потребител и някак ми се видя странно, че използвам профилното си име. Чувството ми за "странност" дойде от факта, че тази личност е с типично ... човешко име ? - извинявам се, нещо мисълта ми е доста объркана тази вечер. Та, с типично българско име и ми е странно да се представя с профилно име. Имах чувството, че трябва да се представя със собственото си, лично име - а това малко или много ме притеснява, защото не е често срещано и се сещатe за съображенията за сигурност и че не е задължително, защото никога не знаеш кой стой зад екрана отсреща, както и че това си е интернет пространството и всеки може да бъде какъвто си поиска. Въпросът ми към теб читателю е - ти попадал ли си в такива ситуации ? Как се справяш с тях ? Или може би имаш друг подход и начин на мислене ?

Второто нещо, което ме развълнува днес или по-скоро ме смути е, че днес на няколко пъти се появи темата за това какво е да си "гей" и живота на "гея" в нашето общество и като цяло. Единия случай беше, когато приятели на моя позната някакси завъртяха темата за техен общ познат, на когото страшно много му личи, че е гей (според техни думи), но си хванал момиче, което просто да представя като негова половинка пред родителите си, приятелите и обществото. Между впрочем, не съм разкрил за сексуалните си наклонности, но и не мисля, че е нужно, защото си ми личи от километри и най-много някоя баба да заблудя (сигурно пак с голям късмет), но все пак не крещя с пълно гърло за сексуалността си. Просто не мисля, че има нужда да вървя с табела на челото или на каквото и да е било друго място по тялото. Та, първото нещо беше, че моята позната уж не се вълнува от такива тривиални неща, а в същото време си се чувстваше подигравателния тон и всичко. А другото нещо е, че уж малко или много хомосексуализма не ни е непознат на нас българите, а понякога имам чувството, че някой хора за първи път се сблъскват с него. Не знам дали е страх, дали от чувството за надмощие, което се изпитва или е нещо друго, но се чувствам странно в такива ситуации. Може би го приемам прекалено лично ? А ти, драги ми читателя, най-вероятно и ти си се сблъсквал поне веднъж с тази реалност. Какво правиш в такива моменти ? Какво си мислиш ? Как си го обясняваш ?

Пожелавам ти горещ ( а може би разгорещен ?), но приятен уикенд, драги ми читателю .

Искрено твой Blueberry :)
Bo Юли 12 '17

 Здравей .

Предишното ми мнение се отнася и до този ти пост . Опитваш се с "разголването " си да предизвикаш дискусия .Както виждам ,до момента ,никой не ще да пише .Разбирам те отлично , но не всеки би те разбрал . Повечето тук , държат на твърдия подход .

Blueberry Юли 14 '17
Здравейте Bo и djodjo :)

Bo, наистина с "разголването" си ми се искаше да провокирам дискусия или нещо от сорта, защото смятам, че малко или много всеки един от нас има опит с подобни ситуации, но също така и разбирам, че не на всеки му се иска да пише, да споделя мнение или да се занимава изобщо да чете подобно нещо. Просто някак си ми липсва това, не само в този сайт, а като цяло в средата ни - разделяме се на "романтици" и "секс маниаци" и др. такива категории, когато си мисля, че това всъщност може да ни послужи за база да се изградят доста теми - именно от различията ни, все пак всеки малко или много иска любов и сексуални взаимоотношения, просто всеки малко или много го изпитва по различен начин. Отново това си е моето лично виждане върху нещата.

Другото нещо, над което размишлявах и съм почти напълно убеден да приема и реализирам, след тези два мои поста и вашите отговори към тях е да споделям и записвам своите преживявания, насочени не толкова към някого другиго, а към самия себе си, а ако някой желае е добре дошъл да се включи. Все пак това са само мои си размишления, които никога не се знае кога, как и дали изобщо ще се реализират.

djodjo, това с раздвоението на възрастта може би го схванах, но това с личността относно името и псевдонима не мисля, че успях ? Иначе с реалността за гей средите не съм се сблъсквал толкова често, колкото се предполага или колкото предполагам, че очакваш. Не съм родом от Пловдив, а от едно селце, което мисля че до някъде обяснява нещата, но все пак не ги оправдава, защото ултимативно - аз сам съм си избрал да вървя по този път. Относно приемането не очаквам много, много да ни приемат, защото сме "различни" или "специални", а просто самия факт за искреността ме афектира, което пак си е лично мой проблем, както и факта, че съм го приел малко или много лично. А може би просто съм ѝ преписал автоматични едни качества и състояния, когато това нито е явно, нито необходимо, но това спада към проблема ми с очакванията.

Благодаря за мнението, което изказахте ! :)
Blueberry Юли 17 '17
Съгласен съм с мнението ти Waste или поне на 80 % - 90 % . Разбирам че, с големите очаквания идват и големите разочарования, както и от това дали са реалистични и до колко, но не мисля, че е имало момент в живота ми, когато не съм имал очаквания за нещо ценно за мен, а от там вече идва и момента, в който колкото повече ценна нещо, толкова по-големи са ми очакванията. Вярвам че с времето това ще се промени, но с доста усилия от моя страна, няма да разчитам само времето да си свърши работата :D

Относно отношението на страничните хора - пак е според зависи. Понякога не се вълнувам от мнението на хората, било то странични или не, а понякога много се вълнувам от съвсем непознати хора. Например още ме човърка отвътре мнението на един свещеник за това, че да си гей е по-голям грях от това да си убиец. По доста причини това ме издразни - това, че е човек с висша цел, който служи на по-висше съзнание учещо ни на любов към ближния, а в същото време се случва това. Както и самия факт, че убийството е прието като нещо по-леко от това с кого си лягаш. Разочарован съм, обиден съм и какво ли още не, в същото време го разбирам, че той си има гледна точка и т.н. Не знам до колко ще се промени в бъдеще това кое ще взимам присърце, но мога да се опитам :)

Благодаря за мнението и съвета ! :)
Bo Юли 18 '17
Е,не вземай много присърце мнението на свещеннослужителите ,защото именно те са служители ,но не на Бог ,а на църквата ,която е създадена да бъде пречка за обикновените хора между Него и нас . А и сред тях има доста ,обичащи мъжки ласки :) ,независимо от вероизповеданието .
Blueberry Юли 19 '17
И това е вярно Bo, което си е доста тъжно, поне от моята гледна точка, но за щастие има и такива, които наистина служат на Бог, колкото и малко да са те :)
adi Мар 22 '19
ve4niqt konflikt - vqra-seksualnost
Bo Сеп 20 '20
 Браво .

Реклама