Loading...
BG

Продължаване на дейността на сайта | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
Mod
admin Мар 1 '23

Обновление: за момента аз и @evil сме решили да споделим разходите по покриване на хостинга и домейна, и сайта ще оцелее още една година, но това не е устойчив модел за развитие. Без подкрепа от ползвателите, вероятността догодина да сме в същата позиция е голяма...

----------------------

Здравейте, 

това е уведомление, че считано от 18.04.2023 г. има вероятност сайта да преустанови своето съществуване.

Причините са тривиални - ниска посещаемост и съответно - липса на приходи.

Последната година, броят на даренията и ВИП абонаментите се броят на пръстите на едната ръка... докато разходите са многокртно по-големи. Всъщност, от самото си съдаване преди 8 години, до момента, сайта никога не е успявал да покрие разходите си. За съжаление, е очевидно, че ползвателите на сайта не намират достатъчно стойност в предлаганата услуга, за да предпочетат годишен абонамент... макар и за скромната сума от 5 лева.

Все пак, искам да благодаря на всички които са помагали през годините.

След 18.04.2023 г, цялата база данни на сайта ще бъде изтрита, така че ако някой желае да си направи бекъп на информацията може да го направи до тогава.

P.S. ако някой има интерес да закупи правата на сайта и да продължи развитието му, може да се свърже с мен на Л.С.

Все пак, ако до 18.04 съберем някакви пари да покрием поне половината от хостинга и домейна (~300 лв.), останалата сума ще покрия сам, и сайта ще оцелее поне още 1 година.

Редактиран от admin Мар 28 '23
user_4256 Мар 1 '23
Жалко, мисля, че сайта има огромен потенциал, но разбирам, че няма как да се поддържа бизнес модел без никави приходи…

Аз лично винаги съм си взимал VIP и смятам, че всеки ползващ сайта може да отдели тази нищожна сума за абонамент.
mb Мар 1 '23
Явно и този сайт ще свърши като Boy.bg. Явно в България няма потенциал да съществува и да се развива един нормален такъв сайт.
Join Мар 2 '23
Прави ми впечатление, че последно време хората се изучиха да разпознават себеподобните по другите социални мрежи FB , Insta.. , което предизвиква отлива от гей сайтовете. Така и ще си останат само международния ромео и приложението с маската ...
meni45 Мар 2 '23
Жалко ,но отдавна ако се бе помислило чрез смс на кратък номер за абонамент мисля че ще имаше успех за определени периоди 7-дни -5лв,30дни-10 лв,90дни-30лв  и годишен по Ваш избор или с отстъпки на 3 - 4 месеца
Редактиран от meni45 Мар 2 '23
user_4256 Мар 2 '23
Цитат от meni45 Жалко ,но отдавна ако се бе помислило чрез смс на кратък номер за абонамент мисля че ще имаше успех за определени периоди 7-дни -5лв,30дни-10 лв,90дни-30лв  и годишен по Ваш избор или с отстъпки на 3 - 4 месеца
Мобилните оператори взимат повече от 50% от стойността на транзакцията. След което се дължи данък печалба, и за търговеца остава смешни стотинки от тези смс-и. Не мисля че в днешно време има хора без банкова карта, epay и тн. въпрос на желание е а не на метод на разплащане. Аз лично ползвам epay с два клика да поръчам ВИП тук… може да се направи и автоматично годишно плащане в приложението, правиш го веднъж и забравяш. 5 лв за една година е смешна сума.

FireAndBlood Мар 14 '23
Сайта наистина е добре измислен и направен. Много ми хареса в началото когато се появих, но има редица причини по които наистина не може да просъществува.

Първата е, че дизайна и активността на админа/те не се е променила с години поне мое впечатление.

Втората е че има някои забрани, които повечето хора не харесват. Например това с качването на голи снимки, което аз подкрепям но масовката обича голотиите и като видят, че не може и бягат.

Третата е, че все повече и повече хората се търсят по социалните мрежи, да не говорим че форумите и сайтовете като цяло вече не са на мода. Всичко е по телефоните и някакви бързи приложения.

Четвъртата е че нямаше никаква реклама и присъствие сайта или поне аз така съм го видял. Лично аз едвам го намерих и то с помощта на друг човек-

Join Мар 15 '23
Той сайта е добре измислен и с много опции ама няма посещаемост ..
Sreshta Мар 15 '23
Хубав сайт, но хората, влизайки тук желаят да комуникират и евентуално да се стигне до някаква среща, а след като повечето са някакви принцеси мислещи се за най най, нормално да няма посещаемост, за мен лично като един човек не ти допада го блокирай иначе е грозно като ти пишат да не отговориш, мислейки си че показвате безинтерес, не всеки би ви разбрал, а и някои са от сутрин до вечер тук и защо висят, като не желаят да комуникират, не искам да си отговарям. Впрочем ако някой се засегне от написаното, това означава, че се е припознал в една част от думите!
lednik Мар 15 '23
Жалко, имам страхотни спомени от този сайт, но и аз вече не влизам често. :) 
Join Мар 16 '23
Липсата на реклама също забавя развитието на сайта което пък също струва пари.
meni45 Мар 18 '23
направете опит като https://www.wadanga.com смс 6 лв 
soho_07 Мар 26 '23
Дайте да съберем "голямата" сума! 
Mod
admin Мар 28 '23
За момента аз и @evil сме решили да споделим разходите по покриване на хостинга и домейна, и сайта ще оцелее още една година, но това не е устойчив модел за развитие. Без подкрепа от ползвателите, вероятността догодина да сме в същата позиция е голяма...

Може да споделяте идеи какво можем да направим, за да увеличим ангажираността... Благодаря.

Редактиран от admin Мар 28 '23
FireAndBlood Апр 17 '23
Ето няколко по-скоро мнение или съвет пък вие ще прецените удачно ли е и може ли да се направи.

1. Хубаво е да се добави и смс вариант, защото е много по-лесно, бързо и удобно директно от вкъщи и освен ВИП да може за по-малка сума да вземеш само кредити

3. Намалете малко кредитите или почти ги ограничете, които дава от дейности в сайта, за да се стимулира евентуалното даване на пари за сайта. В момента спамим постоянно клипчета и снимки и коментари за да получим

3. Това Hot or not да се изтрие и започне наново като се преобразува малко в някакъв тип класация. Например всеки ден да има секция за топ 10 най-активни (коментиране, онлайн време, чат както може някакъв начин), най-секси, най-много кредити примерно. За да можеш да участваш в класациите трябва да дадеш някакъв тип кредити еднократно.

4. Направете малко реклама в някой друг гей сайт/приложение/ социална мрежа или стимулирайте хората да го правят по някакъв начин

5. Опитайте се да разработите приложение или поне по-удобен вариант на сайта за телефон.

6. Направете по-подробно описание в профила като например височина, тегло, кой пуши или не кой пие или не някакви такива

7. Въпреки че е по-приятно така и уважавам много това правило, но все пак повечето обичат да се показват и може да се направи нещо като интимен албум в профила на всеки да може да си качва снимки и който иска да ги види да даде определен брой кредити, останалите да не ги виждат.

Темата е затворена

Реклама