Loading...
BG

Ограничения за не-VIP потребители | Форум

Местоположение на тема: Начало » Общи приказки » Основен форум
Mod
admin Апр 28 '18
Здравейте, поради липсата на сериозен отклик от дарители, и невъзможността да съберем досатътчно средства за поддържането на сайта за следващата година, от 1 май ще въведем някои ограничения към не-ВИП акаунтите с цел да намалим натоварването към сървъра и да стимулираме дарителството. Както през последните 3 години, така и сега, няма да "продаваме" абонаменти или да искаме СМС-и за услуги, като всеки НОВ дарител ще получи ВИП акаунт за 1 година. Дарителите до този момент ще запазят ВИП акаунтите си безсрочно. Ще въведем и минмална дарителска сума от 5 лв., която ще дава ВИП статус за 1 година, 10 лв. за 2 г. и т.н.

Както обикновено, начините за дарение за лесни и удобни за всеки (и онлайн и на каса) като инструкции може да намерите в този линк.

Mod
evil Май 1 '18
НЕ-ВИП потребителите няма да могат да започват нови разговори и да искат нови приятелства, а вече започнатите разговори ще могат да бъдат продължавани. Новорегистрираните потребители получават 1 месец гратисен период.
Редактиран от admin Май 1 '18
VIP
radon Май 1 '18
Опасявам се, че невъзможността за започване на разговор без плащане ще доведе до закриването на сайта. Съгласен съм, че не е редно от наша (т.е. на потребителите) страна да оставяме издръжката на сайта изцяло на собственика му, но мисля, че преди да влезе в сила такова ограничение, то би трябвало да се оповести на видно място в сайта, както и да има известен гратисен период (един месец например) до влизането му в сила. Евентуално би трябвало да има някакъв пробен период за новорегистриралите се потребители, в който безплатно са достъпни всички услуги на сайта, които до сега са били безплатни.
Mod
admin Май 1 '18
Гратисен период няма да промени нищо. Гратисен период даваме от 3 години. :) Истината е, че когато нещо е безвъзмездно, никой не желае да отдели лев за него. Не мисля, че 5 лева за годишен абонамент е непосилна сума за някого, а каси на ИзиПей има на всеки 200 метра във всеки град, че и селата. Направихме го възможно най-безболезнено, всички разговори водени досега ще подължат да бъдат водени безплатно. Сайта използва огромен ресурс, който се заплаща. Рекламите в сайта на носят почти нищо, в сравнение с разходите. Ако това доведе до отлив от хора, значи сайта не предлага нищо уникално, което да ги задържи, тоест, затварянето му няма да е проблем за никого. Сайта няма да бъде затворен, дори да не съберем необходимите средства за цялостна издръжка, но нека да е ясно, че поне половината разходи трябва да бъдат поети от ползвателите му.
Mod
admin Май 1 '18
Това е омагьосан кръг TooManyLive18, всяка нова функция, всяко популяризиране чрез реклама, игри и тн изисква още средства, които сайта не генерира. Пробвали сме го това - последно с "Hot or Not" - за което платихме лиценз на "Tinder". Проблемът не е във липсата на функции в сайта, функциите се предостатъчно. Разбира се, че сайта не е перфектен, и сме отворени към всякакви предложения. Според теб например, как бихме генерирали сигурен доход, оставяйки сайта напълно безплатен за всеки? А иначе сайта си върви, кой е казал, че не върви. Просто не генерира доход. Иначе сървърното натоварване показва, че с всеки месец сайта се развива все повече... Ще помися над възможносста новите потребители да имат гратисен период от 1 месец... но се опасявам че това може да доведе до фалшиви нови регистрации единствено с цел започване на разговор. Относно модераторите - нека е ясно, че преди всичко модераторите са потребители като всички други и имат право на свое мнение и отношение, ако модератор системно подхожда към теб с цензуриране, банове или нещо друго, което смяташ за некоректно винаги можеш да се обърнеш към мен.
Mod
admin Май 1 '18
Наказания? Ей богу, не го приемай така, моля те.  Никого не сме накарали насила да влезе в сайта, да го харесва или не, и никого не искаме да наказваме. Предложенията които даваш са хубави и са тип "фейсбук", но ще трябва да те разочаровам, че няма как да бъдат вградени за момента, тъй като това генерира огромно натоварване към сървъра, имаме 5500 потребителя, за които сайта всяка една секунда трябва да проверява подобни настройка (cron jobs) и да сравнява с настройките на останалите потребители за да може да "показва" това което му е зададено. Повярвай ми, има много неща които могат да бъдат направени, но не и без пари.
Mod
admin Май 1 '18
Както казах, модератора е преди всичко потребител. Модераторите са се съгласили да помагат напълно доброволно, и за това не им се заплаща. Ако смяташ че някой има лично отношение към теб, необосноваващо се на правилата на сайта, моля пиши ми съобщение с конкретния пример. Закачката ви с Evil18 не е предмет на тази тема.
Mod
admin Май 1 '18
Това не е предмета на темата обаче. Ясно е че, не всички в сайта се харесват, по една или друга причина, и не е необходимо. Сайта има правила които е редно всекида спазва. Сега ще изтрия личните вметки от постовете.
VIP
radon Май 1 '18
По принцип не възразявам против въвеждането на ограничения/такси за ползване на отделни функции сайта, щом това се налага, но мисля, че не е правилно такива промени да влизат в сила в деня, в който се оповестяват. Поправете ме, ако греша, но в първия пост на admin се казва, че някакви ограничения ще бъдат въведени от 1 май, а едва днес става ясно в какво те се състоят. Казвайки това, бих искал също така да благодаря на admin за вложените средства и труд по поддръжката на сайта, макар и само с благодарности да не се живее.
iv4oiv Май 1 '18
Няма как да се издържате от този сайт. За съжаление не може от всичко да се изкарва пари. Човек прави нещо или защото намира смисъл в него или защото иска да изкара пари. Да, но не всичко от което намираш смисъл можеш да изкарваш пари. Аз лично наливам много време и средства в нещо което намирам смисъл и това носи ползи на други хора като парите си ги изкарвам от други неща. Ако започна да се опитвам да печеля от това смисленото което правя първо ще живея бедно, второ ще изчезне кефа от правенето и трето ще понижа качеството на правене. Но това си е до мен.
Не зная някой да е успял с платена услуга до сега да спечели пари. Как ще убедиш потребителите, че трябва да ти дадът 5 лева? Ей тука имаме едни яки пичове ама за да се запознаете с тях трябва да платите 5 лева. Просто хората ще се преместят. Мен също не ме бъркат 5 лв но ме бърка начина на плащане. При положение, че безплатен сайт за няколко години събра 5000 регистрации (от които надали има 1000 активни в рамките на месец) не виждам как ще мотивира нови абонати като старите ще окапят. За справка има няколко платени сайта дето искат СМС-и. Не съм ги видял да цъфнат и вържат. Имат по 1-2-3 нови регистрации на месец. Ако тея 15 лв/месец ще ви оправят проблема..
Преди доста години имах тематичен сайт с галерия, форум и разни други дреболийки. Тичаше на малка машина в антрето през домашния ми нет за 20 лв. Без реклами, без търговия само на мускули. Един приятел помагаше с администрирането а друг пишеше разни статии като му е скучно. Снимки качваха много хора. Няколко години беше доста популярен. След което народа се измести във фейсбук и при 20 посещения месечно просто му дръпнах шалтера. Не за друго ами да не бръмчи.
Просто лирични отклонения. Аз лично бих си изтрил акаунта ако се налага да заплащам за изпращане на съобщения. Все пак сайта си е ваш и можете да го правите каквото решите.
Успех.
Mod
admin Май 1 '18
Не искаме дa “печелм” от сайта и съм наясно че пари от това не се изкарват ;) За това 3 години сме разчитали на доброволни дарения. И въпреки че всяка година не събирахме и половината необходима сума не сме искали от никого нищо. Аз смятам, че сайта е полезен за много хора и поддържаме някакво ниво, както казваш, правим го защото намираме смисъл, но като теглим чертата, сметката не излиза. :)

Radon, приемам съображенинята ти, оставих гратисен период от 1 месец за новорегистрираните.

VIP
radon Май 1 '18
@admin: Благодаря! Аз имах предвид, че предизвестие с някакъв по-дълъг срок би трябвало да има също и за настоящите потребители, тъй като става въпрос за отнемане на права, които досега са имали. Но в крайна сметка решението е твое.
colinF Май 1 '18
Аз съм един от първите дарители, ако не и първият и смятам че на никого не е нужно да се обяснявате. В магазина всичко е с пари. На лялащите отстрани, които им е много лесно да кажат “Ама”... ама щото не вадите нищо от своя джоб. Ако нямате 5 лв. да подкрепите услуга, която ползвате всеки ден, и смятате, че някой е длъжен да ви я предоставя безплатно и неограничено, в готовност 24/7 значи живеете на друга планета.
colinF Май 1 '18
В сравнение с други сайтове, 5 лв. годишен абонамент е нищо. Другите искат по 2.40 за еднократно съобщение или за някакъв минимален брой кредити. Аз не виждам какъв друг начин може да има.
colinF Май 1 '18
Но по тази логика, щом 5х10 не решават проблема, и след като погледнах последната дарителска тема и там виждам 2-ма откликнали... значи е по-добре администратора да продължи сам да плаща за сайта, който ние всички ползваме. На мен лично не ми се връзва тази логика.
Редактиран от colinF Май 1 '18
slayer93 Май 1 '18
Всичко е точно ама за едно съобщение 5 лв извинявам се много не е редно 
colinF Май 1 '18
Ами ти нещо не си разбрал, 5 лева е годишния неограничен абонамент.
Mod
admin Май 1 '18

Цитат от slayer93 Всичко е точно ама за едно съобщение 5 лв извинявам се много не е редно 
Приятелю, не сме чак толкова цинични. 5 лева ти гарантират цяла година неуморно писане на съобщения. 
colorbg Май 1 '18
С този гратисен период ще пожънете много фалшиви регистрации за съжаление, убеден съм че ще се наложи да го махнете скоро. Иначе е добро като идея
Mod
admin Май 2 '18
Ще можеш да им пишеш, а те ще могат да подължат вече започнатия от теб разговор, вече беше обяснено. За рекламите също вече обясних...
Редактиран от admin Май 2 '18
Страници: 1 2 »

Реклама